Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Novetats en l'edició de 2018
 

Novetats en l'edició de 2018

Per al curs 2017-2018 hi ha previstes dues novetats a l'avaluació de sisè d'educació primària:

  • S'hi afegeix l'avaluació de l'àrea de coneixement del medi natural.
  • El dictat en llengua catalana, llengua castellana i aranès se substitueix per un àudio i unes preguntes d'opció múltiple simple per avaluar la comprensió oral.

 


Dates de l'avaluació

Amb motiu de l'avaluació de l'àrea del coneixement del medi natural, s'afegeix un dia més als ja previstos. L'avaluació tindrà lloc els dies 8 (dimarts), 9 (dimecres) i 10 (dijous) de maig de 2018.

Àrea de coneixement del medi natural: marc conceptual

Aquest és el  marc conceptual de la prova d'avaluació de l'àrea de coneixement del medi natural.

Àrea de coneixement del medi natural: material orientatiu

Els materials orientatius que s'ofereixen en aquest document són unes activitats d'exemple que han de servir als docents per fer-se una idea de com seran les activitats de la prova de l’avaluació de l’àrea de coneixement del medi natural que s’aplicarà per primera vegada el curs 2017-2018.

A la prova definitiva hi haurà una vintena d’ítems, agrupats en quatre activitats d'estímul. Cada activitat s'estructurarà a partir d'un context, que pot tenir diferent format i que ha de servir d'estímul inicial: un fragment escrit, diagrames, gràfics, figures, taules...

Cada activitat inclou ítems de complexitat diferent que permetran avaluar els diferents aspectes del domini competencial de l'àrea de coneixement del medi natural. Els ítems d'aquesta prova seran de dos tipus: d'opció múltiple simple i de resposta oberta.

S’afegeix el full de respostes perquè els alumnes es familiaritzin amb la forma de respondre aquestes preguntes. S’inclouen també els criteris de correcció dels ítems de resposta oberta així com un document amb el quadre d’especificacions, on s’indiquen les característiques de cadascun dels ítems del material orientatiu.

Comprensió oral de competència en llengua catalana i llengua castellana

En comptes del dictat, es passarà un àudio per avaluar la comprensió oral, que s'avaluarà amb ítems d'opció múltiple simple.

A sota es pot consultar un model d'àudio de llengua catalana i de llengua castellana, amb les preguntes corresponents. 

A la comprensió lectora, s'inclouran un parell d'ítems de resposta oberta.


Data d'actualització: 14.02.2018