Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Quaderns d'avaluació  > Quaderns d'avaluacio. 24 - La transició de l'educació primària a la secundària
 

Quaderns d'avaluació. 24

Quaderns d'avaluacio 24

El nou número dels Quaderns d'avaluació està dedicat íntegrament al pas de l'educació primària a la secudària, que és un dels moments clau en la trajectòria educativa de l'alumnat.

El primer article, signat per la Direcció General d'Educació Infantil i Primària, explica en què consisteix el Suport Escolar Personalitzat (SEP), un dels eixos d'actuació previstos pel Departament d'Ensenyament per millorar els resultats educatius i reduir les taxes de fracàs escolar i d'abandó dels estudis. El SEP és un exemple de mesura a aplicar abans d'arribar al curs de transició que pot ajudar a facilitar que el canvi d'etapa s'esdevingui amb èxit. El segon article, signat per Màrius Martínez i Carmina Pinya, de l'ICE de la UAB, analitza els aspectes organitzatius, curriculars i d'orientació d'onze instituts escola de Catalunya. Aquestes institucions aconsegueixen d'amortir moltes de les dificultats que es generen en la transició de l'educació primària a la secundària.

El tercer article és escrit per Josep Maria Esteve Gibert i Anna Guilera Rico, professors de l'Institut Escola Jacint Verdaguer, de Sant Sadurní d'Anoia. Els autors expliquen quins són els factors que han fet evolucionar la seva institució escolar i resumeixen les pràctiques que la caracteritzen. El quart article, signat per Miquel Arcas Gómez, coordinador pedagògic de l'Institut Baix Camp de Reus, presenta el pla d'actuació del seu centre per a la transició de l'educació primària a la secundària.

El volum es clou, com sempre, amb les seccions de "Revista de llibres" i "Publicacions del Consell".

1a edició: gener de 2013
ISSN electrònic 2014-797X

Data d'actualització: 22.05.2013