Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Informes d'Avaluació  > 8 - Resultats de l'alumnat de Catalunya i ítems alliberats. Informe PISA 2003
 

Resultats de l'alumnat de Catalunya i ítems alliberats. Informe PISA 2003

PISA 2003.
El PISA és un projecte internacional per a la producció d'indicadors de rendiment de l'alumnat de 15 anys que va ser creat el 1997 en el marc de l'OCDE .

Resultats de l'alumnat de Catalunya i ítems alliberats. Informe PISA 2003 conté la descripció i l'anàlisi dels resultats obtinguts per l'alumnat de quinze anys de Catalunya en l'estudi PISA 2003, en el qual van participar 41 països i diverses regions europees, entre les quals hi ha Catalunya. El PISA 2003 tenia com àrea prioritària d'avaluació les matemàtiques i avaluava també les ciències de la naturalesa, la resolució de problemes i la comprensió lectora.

El volum inclou les dades aportades per l'informe internacional i les dades corresponents a Catalunya, que va participar en l'estudi amb una mostra de 50 centres. Es donen dades del rendiment de l'alumnat en cada una de les àrees avaluades i de factors associats al rendiment, com ara el sexe de l'alumnat, el nivell socioeconòmic i cultural familiar, la motivació envers l'estudi, etc. Hi ha un capítol dedicat a la relació entre el rendiment i algunes dades generals del sistema educatiu de Catalunya.

El volum conté, també, una quarantena d'ítems de les proves de matemàtiques i resolució de problemes que no han estat reservats per a comparacions amb altres avaluacions i que, per tant, el consorci PISA ha destinat a coneixement públic perquè puguin ser usats pels professionals de l'educació.

1a edició: 2005
182 pàgines
Data d'actualització: 17.12.2007