Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Informes d'Avaluació  > 19 - Estudi sociodemogràfic i lingüístic de l'alumnat de 4t d'ESO de Catalunya. 2013
 

19 - Estudi sociodemogràfic i lingüístic de l'alumnat de 4t d'ESO de Catalunya. 2013

informes 19

L'estudi consisteix en la descripció i l'anàlisi dels resultats obtinguts amb l'aplicació d'un qüestionari sociodemogràfic i d'usos lingüístics a una mostra d'uns 2.500 alumnes de quart d'ESO que van fer la prova censal de competències, aplicada al mes de febrer. Actualitza les dades obtingudes amb el qüestionari que es va aplicar l'any 2006, en el context de l'avaluació de l'educació secundària obligatòria, amb la finalitat d'obtenir una informació demoscòpica sobre els hàbits d'estudi, el consum cultural i les pràctiques lingüístiques de l'alumnat de Catalunya al final d'aquesta etapa educativa (vegeu el número 11 de la col·lecció "Informes d'Avaluació").

El volum presenta les dades descriptives dels individus de la mostra i de les seves famílies, els usos lingüístics dins i fora del context escolar, els hàbits de treball personal, les actituds davant de l'estudi, el suport a l'aprenentatge rebut, el concepte acadèmic i les expectatives de futur, així com el treball de la competència lingüística a l'aula. Hi ha un capítol dedicat a les variables associades al rendiment en l'avaluació de quart d'ESO de 2013. De fet, aquesta és l'aportació més significativa de l'estudi, perquè s'han creuat les dades de percepció extretes dels qüestionaris amb les dades dels resultats obtinguts en la prova d'avaluació censal de final de l'ESO.

El volum conté un apartat final amb la síntesi de cada capítol. En un annex, s'hi ha afegit el qüestionari i una taula comparativa amb els resultats de l'estudi que es va fer el 2006 i els de l'estudi del 2013.

1a edició: març de 2014
252 pàgines

Data d'actualització: 25.03.2014