Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Col·lecció "Documents"  > 36 - L'estructura de 10 sistemes educatius de l'OCDE
 

36 - L'estructura de 10 sistemes educatius de l'OCDE

Documents 36

El número 36 de la col·lecció 'Documents' és un estudi descriptiu de deu sistemes educatius de referència en el món occidental: Alemanya, Anglaterra, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Suècia, Austràlia, Estats Units i Quebec, que han estat seleccionats per la seva rellevància —per motius diversos— i perquè són especialment significatius per ser comparats amb Catalunya —com és el cas del Quebec.

Per facilitar les comparacions, l'estructura de cada capítol és idèntica. Cada capítol arrenca amb un apartat que conté una descripció genèrica del sistema educatiu estudiat, que s'ha extret de fonts fiables, citades al final de tot. Després hi ha una taula amb les dades que s'han considerat més significatives en cada cas. A continuació, una altra taula presenta les valoracions fetes de cada sistema educatiu analitzat, amb les fortaleses i les debilitats. I per acabar, hi ha un gràfic que resumeix l'estructura del sistema educatiu.

El document ha servit per complementar i justificar la part de la proposta estructural de la ponència L'arquitectura del sistema educatiu. Reflexions i propostes, que Joan Mateo va presentar al debat sobre el futur de l'educació a Catalunya que porta per títol Ara és demà, organitzat pel Consell Escolar de Catalunya.

1a edició: novembre de 2016
54 pàgines

Data d'actualització: 29.11.2016