Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Col·lecció "Documents"  > 34 - PIRLS 2016. Síntesi del marc conceptual i ítems alliberats
 

34 - PIRLS 2016. Síntesi del marc conceptual i ítems alliberats

Documents 34

El número 34 de la col·lecció ‘Documents’ que publica el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya va especialment dirigit als mestres d'educació primària. El seu objectiu és donar a conèixer les proves de comprensió lectora PIRLS, a través dels textos i les preguntes utilitzats en els seus estudis. Per això es reuneixen en aquest volum tots els textos i preguntes que la IEA ha fet públics de les edicions del 2006 i del 2011, amb la voluntat que proporcionin als mestres uns models que els ajudin a reflexionar i a millorar les seves activitats d'ensenyament i d'avaluació de la comprensió lectora.

El document s'estructura en quatre capítols. En el primer, la introducció, es presenten breument els fonaments generals de l'estudi PIRLS. En el segon, s'inclou una síntesi del marc conceptual PIRLS 2016, publicat per la IEA. En el tercer, s'agrupen els textos i els ítems alliberats de les edicions PIRLS 2006 i 2011. Són quatre textos aplicats el 2006 i quatre més aplicats el 2011. En el quart, es proporcionen els criteris de correcció de les preguntes obertes. Cada un dels textos s'acompanya d'un quadre on es recull el nombre de paraules de cada text, els processos de comprensió lectora avaluats en cada pregunta, el tipus de pregunta, la resposta correcta a la pregunta, el percentatge d'encerts obtingut per l'alumnat d’Espanya i la mitjana internacional del percentatge d'encerts.
1a edició: gener de 2016
191 pàgines


Més documentació

El dijous dia 11 de febrer de 2016 va tenir lloc, al Departament d'Ensenyament, una reunió amb els equips de direcció i el professorat de llengua dels centres de la mostra de Catalunya de l'estudi PIRLS 2016.

Aquesta és la documentació que es va lliurar a la reunió. Proporciona les dades bàsiques de l'avaluació internacional.


Data d'actualització: 15.02.2016