Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Col·lecció "Documents"  > 28 - PISA. Ítems alliberats de competència en comprensió lectora
 

28 - PISA. Ítems alliberats de competència en comprensió lectora

documents 28

El número 28 de la col·lecció 'Documents' conté un recull de 34 unitats d’avaluació de la competència en comprensió lectora que van aplicar-se en les edicions de PISA dels anys 2000 i 2009, així com altres unitats que van utilitzar-se en els pilotatges previs. Aquesta relació es basa, principalment, en les unitats publicades a Take the Test: Sample Questions from OECD’s PISA Assessments (2009) i PISA 2009 Assessment Framework (2009), documents elaborats per l’OCDE que tenen la finalitat de posar algunes de les unitats d’avaluació utilitzades per PISA a disposició de la comunitat educativa.
 
Algunes de les unitats que es recullen en aquest volum ja s’havien recollit en diverses publicacions del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu: als números 02, 09 i 12 de la col·lecció 'Documents', al número 19 dels 'Quaderns d’Avaluació' i al número 18 dels 'Informes d’Avaluació'.

El volum conté una síntesi del marc conceptual de la competència en comprensió lectora; quadres on s’organitzen els ítems segons les unitats d’avaluació a què pertanyen; les unitats d’avaluació i els ítems corresponents; les guies de correcció dels ítems; una graella per recollir el percentatge d’encert i la puntuació de l’alumnat a cada ítem; i bibliografia.

En la segona edició d’aquest document s’hi han afegit setze ítems de dues unitats de la prova pilot de PISA 2018. Tots els ítems han estat aprovats per un grup d’experts per a la seva publicació com a ítems de mostra.


1a edició: juliol de 2014
2a edició: abril de 2018
161 pàgines

Data d'actualització: 11.04.2018