Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Publicacions  > Col·lecció "Documents"  > 20 - Avaluació del desenvolupament del projecte Filosofia 3/18
 

20 - Avaluació del desenvolupament del projecte Filosofia 3/18

documents 20

El volum és el resultat de l’avaluació del desenvolupament del projecte Filosofia 3/18 a diferents centres educatius de Catalunya.

Al primer capítol, la introducció, es presenta breument el projecte Filosofia 3/18 que, promogut pel GrupIREF, s’aplica a Catalunya des de l’any 1987. S'hi descriuen els objectius de l’estudi. Al segon capítol s’expliquen quines són les fonts i les tècniques d’informació utilitzades en l’avaluació del projecte, duta a terme entre el juliol i el desembre de 2011.

Al capítol tercer es presenten els resultats de l’avaluació: l’opinió dels experts, dels docents, dels equips directius i dels centres educatius de referència. El capítol quart està dedicat a les conclusions i el cinquè a les recomanacions per a la millora del projecte. A banda de la bibliografia, el volum inclou els instruments d’avaluació utilitzats en els cinc annexos finals.

Com s’apunta a la presentació, «L’avaluació del desenvolupament del projecte Filosofia 3/18 és un exemple de les capacitats transformadores que tenen aquestes iniciatives: molts dels centres que s’hi han implicat expliquen com l’aplicació del projecte ha transformat el comportament de l’alumnat, més enllà de l’aula de filosofia. El projecte estimula les capacitats de raonar, d’argumentar, de respectar l’opinió dels altres i d’afrontar situacions diverses en els nostres estudiants, i  ben segur que pot contribuir a preparar persones capaces de conviure en societat raonant i pensant per si mateixes des d’una perspectiva democràtica. El projecte Filosofia 3/18, doncs, mostra la seva pertinença per ser implantat des de les classes de filosofia i des de l’assignatura d’educació per la ciutadania i drets humans».

1a edició: maig de 2012
62 pàgines

Data d'actualització: 17.05.2012