Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Àrees d'actuació  > Avaluacions del Consell  > Calendari d'avaluacions
 

Calendari d'avaluacions

Curs 2018-2019

Avaluacions censals

  • Avaluació de quart d'ESO: 12 (dimarts) i 13 (dimecres) de febrer de 2019
  • Avaluació de sisè d'educació primària: 7 (dimarts), 8 (dimecres) i 9 (dijous) de maig de 2019


Avaluacions mostrals

  • TIMSS 2019 (alumnat de quart curs d'educació primària dels centres prèviament seleccionats): de l'1 d'abril al 7 de juny de 2019
  • Prova diagnòstica (alumnat de segon curs d'educació primària dels centres prèviament seleccionats): del 13 al 31 de maig de 2019

Prova diagnòstica

El curs 2018-2019 se substitueix l’avaluació diagnòstica de tercer curs d’educació primària per la prova diagnòstica, que s’aplicarà al final del cicle inicial. El sentit de la prova és treballar a favor de l’autonomia pedagògica que han d’exercir els centres educatius, per la qual cosa el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu ha elaborat el nou disseny de la prova juntament amb la Direcció General d'Educació Infantil i Primària i el CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa).

Les activitats diagnòstiques previstes tenen un format globalitzador que integra tots els àmbits a avaluar i que s'emmarca en el context de la realitat propera dels alumnes. Es plantegen activitats individuals i de grup i s'hi inclouen diferents instruments d'avaluació.

Del 13 al 31 de maig de 2019, el Departament ha previst dur a terme les activitats diagnòstiques en una mostra representativa de centres de diferents tipologies, prèviament seleccionats. Aquestes activitats aportaran informació sobre el procés d'assoliment de les competències dels alumnes de cicle inicial.

Les activitats diagnòstiques, les guies d'aplicació i reflexió corresponents i els resultats globals de la mostra estaran a disposició de tots els centres educatius i serviran de referent per a la resta de centres que vulguin aplicar les activitats a partir del setembre de 2019.


Data d'actualització: 05.09.2018